A Rózsavölgyi Népdalkör indítása


Kedves Rózsavölgyiek!


A Rózsavölgyi Népdalkör újbóli indításának első próbaénekléssel egybekötött összejövetele 2024. február 21-én (szerda) 17,30 órakor lesz.

Helyszín: Rózsavölgyi Közösségi Ház 1221. Budapest, Ady Endre út 23.
Megközelítés: 41-es villamos Rózsavölgy alsó megállója.

Szeretettel várjuk azokat, akik szeretik a magyar népdalokat és szívesen lennének tagjai a Rózsavölgyi Népdalkörnek, életkori megkötés nélkül!

Budai Ilonka halála nagy űrt hagyott maga után, de mi szeretnénk, ha nem szakadna meg a népdalkör tevékenysége. Sikerült felkérnünk Fábián Éva népdalénekes, népi mesemondót, hogy folytassa Budai Ilonka munkáját és vezesse a Rózsavölgyi népdalkört.
Pár mondat Fábián Éva munkásságáról és elismeréséről:
„Fábián Éva a magyar népzenei élet, a népdaléneklés egyik legkiemelkedőbb, leghitelesebb képviselője, aki közel négy évtizede gyűjti a népdalokat. 1978-ban az Országos „Röpülj páva” Hagyományőrző verseny különdíjasa volt a tolna megyei bukovinai székelyek 1. helyezettjeként.
2009-ben pedig Életfa-díjat, az Oktatási és Kulturális Minisztérium életmű-díját kapta meg.
1989-től mesemondó, 1999-től az Óbudai Népzene Iskola népi ének tanára, oktat továbbá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, illetve folyamatosan hagyományos mesemondást tanít a Hagyományok Házában.
A Hagyományok Háza Találkozás a néphagyománnyal és a Rendhagyó Tánc- és Drámaóra rendszeres közreműködője, a Haladó népi ének tanfolyam oktatója.
A Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelet adományozott Művésztanár kategóriában Fábián Éva, Martin György díjas énektanárnak, az MMA levelező tagja részére, a hazai népzeneoktatás területén végzett több évtizedes elhivatott művésztanári tevékenységének elismeréseként.”

Rózsavölgy Egyesület vezetősége


Scroll to Top