Kiállítás – Csák József festményei


2015. november 21. szombat, 17 óra

Csák József (dr. Szincsák József) operaénekes festészeti kiállítása
Megnyitja Gyurkovics Zsuzsa színművész
Közreműködik: Hegedűs Szabolcs zongoraművész
 

Szincsák József a Szabolcs megyei Kisvárdán született. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát, majd ott lett tanársegéd, s ma is ott tanít, rajzolást, építészeti tervezést, valamint, betű-és írásművészetet, mint egyetemi docens.

Mintegy 12oo lakóházat, nyaralót, kisebb középületet tervezett.198o-ban építészet-elméletből szerzett doktori címet. Tanári és szakmai munkája mellett aktívan fest. Több önálló és csoportos kiállításon szerepelt sikeresen. Képei a világ sok országában fellehetők.

A leírt tevékenységek mellett énektanulmányokat is folytatott. Hoór -Tempis Erzsébet és Neményi Lili voltak mesterei. 1985-ben a Magyar Állami Operaház – próbaéneklés után- azonnali hatállyal leszerződtette, ám egyetemi állását nem adta fel. A két szakmát, hivatást párhuzamosan művelte. Ekkor vette fel a Csák József művész – nevet. Tenor főszerepek sorát bízta rá a színház vezetése. Repertoárja – az operai szerepek mellett- az oratóriumok, a hangverseny művek, a dalirodalom, az operett és nóta területét is felöleli.

Olvass tovább: http://csakjozsef.webnode.hu/

Helyszín:
Rózsavölgyi Közösségi Ház, 1221 Ady Endre út 25.
(Megközelíthető a Móricz Zs. körtértől 41-es villamossal, Rózsavölgy-alsó mh.)

A kiállítás megtekinthető dec 19-ig, programjaink alatt.
www.rozsavolgyegyesulet.hu      


Scroll to Top