Rózsavölgyi Esték

Szeptember 24-én, szombaton 18 órakor Az Európai Unió jövője és Magyarország mozgástere címmel tart előadást
Lóránt Károly mérnök-közgazdász
Belépő: 700,/fő, diákoknak 400,-/fő

Az előadó azonos című könyvének ismertetőjéből:
Ma az Európai Uniót számos válságjelenség jellemzi, amelyek megoldatlansága egyre élesebb vitákat gerjeszt. Jelenleg két olyan súlyos probléma van, amelyik megoldatlansága szembeállítja egymással az uniós országokat. Az egyik az, hogy az euró bevezetésének és a pénzmozgások liberalizálásának hatására az Unió adós és hitelező országok táborára szakadt szét, amelyek között egyre hevesebb vita van kibontakozóban. A másik akut probléma az Unió külpolitikája, vagy talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy geopolitikai helyzete. Az Unió jövőjét illetően inkább kérdések, mintsem válaszok fogalmazhatók meg, vagyis a problémák inkább halmozódnak, mint megoldódnának. Ami tanulságként mindebből hazánk számára levonható, az az, hogy egy rendkívül bizonytalan jövővel kell szembenéznünk, és az országot a legkülönbözőbb eshetőségekre is fel kell készítenünk, amit akkor érhetünk el, ha a külső függőségünket ésszerű mértékben csökkenteni tudjuk.

Rózsavölgyi Közösségi Ház 1221 Ady Endre út 25.