Szent Márton év Rózsavölgyben


2016.április 2-án, szombaton 16 órakor kezdődő Klubnapon, a Szent Márton év kapcsán interaktív, közös beszélgetést tartunk Európa és Magyarország egyik legkedveltebb szentje életének megismerésére.

Szeretettel várjuk Önt és családját!

Belépő: 400,-/fő

Gondolatok a délutánról, a http://szentmarton.martinus.hu oldal alapján:

Egy olyan emberre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, aki életével, cselekedeteivel példakép mindannyiunk számára. Ő volt az első az Egyház történetében akit nem vértanúhalála miatt avattak szentté, állítottak az emberek elé példaként, hanem élete miatt. Az Egyház ezzel kifejezte, hogy nem csak a Krisztusért vállalt halál jelenti a tökéletes keresztény életet, hanem ezt lehetséges megvalósítani egy egész életen át.

Ő Márton, akit az Egyház szentként tisztel és aki itt született városunkban Szombathelyen, akkor, amikor a települést még Savariának hívták az alapító rómaiak. 2016-ban lesz 1700 éve, hogy meglátta a napvilágot. Ezért hirdetett jubileumi évet a Szombathelyi Egyházmegye.

Felemelő szeretet!  a jeles ünnep mottója

Magyarországon, az Árpád-korban, a legtöbb templomot a Szűzanyának és Szent Mártonnak szentelték. A Szent László király által összehívott 1092. évi szabolcsi zsinat Szent Márton ünnepét általánossá tette, és más ünnepektől megkülönböztető módon háromnapos előkészülettel is hangoztatta jelentőségét.

 

Rózsavölgyi Közösségi Ház, 1221 Ady Endre út 25.

info@rozsavolgyegyesulet.hu


Scroll to Top