A 24. Patak partin fellép a Mugunghwa tánccsoport

a koreai mályvavirág

Sámántánc-600

A Mugunghwa tánccsoport 2013 -ban alakult, első olyan tánccsoportként, akik koreai tradicionális táncokat mutatnak be Magyarországon. A csoport nevét a Mugunghwa, a Hibiscus syriacus, Sharon rózsája vagy rózsa mályva virágról kapta. Világszerte jól ismert, mégis különleges a csoport számára ez a virág, hiszen ez Dél-Korea nemzeti virága.

A csoport tagjai kizárólag magyar hölgyek, akik sok időt áldoznak arra, hogy minél jobban elsajátíthassák a hagyományos koreai táncokat.

Fellépéseik során csodálatos tradicionális hanbokokat viselnek.

2015. decemberében a csoport megkapta a Dél-Koreai Köztársaság Kulturális, Sport- és Turisztikai miniszterének díját a koreai hagyományos kultúráért végzett munkájáért.

Dél-Koreai meghívásra a csoport fellépett Szöul-ban, Jeonju-ban,

Pochon-ban hagyományos koreai táncelőadással.

Azóta is sok meghívásnak tesznek eleget, mind belföldön, mind külföldön.

A csoport, tagjainak a koreai tánc, művészet és kultúra iránt érzett szeretetük, rajongásuk miatt jött létre. Tanulás munka, család mellett gyakorolják, tanulják a tradicionális koreai táncokat.
A megalakulást megelőzően egy fél éves tanfolyamon vettek részt, ahol koreai táncosok tanították őket. A minél magasabb színvonal elérése érdekében az oktatás azóta is folyik koreai táncművészek vezetésével.