SÉTA A TÖRTÉNELMI SÍRKERTBEN AZ 1848-49. ÉVi MAGYAR FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKÉRE


2015. március 14. szombat 10:00

Március Idusához közeledve, kokárdát tűzünk és emlékezünk dicső eleinkre, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc történelmi nagyságaira, névtelen hőseire egyaránt. Sokan ünnepségekre mennek, koszorúzásokra, emlékművekhez és –helyekhez, de talán akkor fejezhetjük ki legjobban tiszteletünket és megbecsülésünket, ha eleink sírjait is felkeressük, ott egy-egy szál virággal mondunk köszönetet életükért, áldozatvállalásukért, illetve jelezzük, nem felejtünk!

Ez év március 14-én szombaton 10 órától – a budafoki Rózsavölgy Egyesület szervezésében – kegyeleti sétát tartunk a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, melynek keretében az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc jeles alakjainak sírjait keressük fel. Kiemelt célunk ezen túl, hogy szeretett városunk, Budafok és Tétény helytörténetéhez kötődő emlékeket idézzünk fel. A séta időbeli aktualitását nem csak a jeles történelmi nap emléke, hanem egy bicentenárium is adja! Ebben az évben ünnepelhetjük egykori tétényi polgárunk, bibersheimi Zámbelly Lajos honvéd huszárezredes születésének 200. évfordulóját. Természetesnek tartjuk, hogy sétánk során, síremlékén koszorút is elhelyezzünk…

A sétát, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk,  Bartos Mihály, a Városvédő Egyesület tagja vezeti.  Ingyenes program!

Találkozunk 10:00 órakor a Sírkert bejáratánál.

(Kelenföldről vagy az Allee-től metróval a Keleti pályaudvarig, onnan séta, vagy 1 villamos megálló (24), Fiumei úti Temető)

Előzetes bejelentkezés ajánlott, hogy biztosan megvárjunk!

06 20 3508232 Balogh Ágnes

 

Az admin megjegyzése 2015. március 14-én:

A sétáról Mészáros Péter által készített képek ide kattintva megtekinthetők! 

 


Scroll to Top