Zenés Nyári Esték


2015. június 5. péntek 19:00 óra

A Zenés Nyári Esték sorozat ma esti  szereplője a  Budafoki Fúvósegylet zenekara.  2011-ben elnyerték a Kultúra 22 díjat. Ez alkalomból írták róluk:
„A zenekar a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola falai között kezdte meg működését, az iskola tanáraiból és növendékeiből. Mai napig ők alkotják a zenekar tagságát, de mindig van köztük jelenlegi zeneiskolás is. Az elmúlt huszonöt év alatt állandó résztvevői lettek a kerület rendezvényeinek: találkozhatunk velük koszorúzásokon, ünnepségeken, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, szereplői minden évben a Nagytétényi Szüreti Mulatságnak, a rózsavölgyi Patak Partinak is.
Fontos szerepük van a hagyományőrzésben, a fúvószenei hagyományok újraélesztésében, megtartásában és fejlesztésében. Közel húsz alkalommal szervezték és rendezték meg a Budafoki Fúvóstalálkozót, mely szűkebb környezetünk rangos eseménye.
Eddig legalább negyven hazai és külföldi együttes fordult meg a fúvóstalálkozón, melynek célja a közös muzsikálás örömét biztosítani a résztvevő együtteseknek, zenei élményt nyújtani a közönségnek.
Az együttes megalakulása óta rengeteg külföldi fellépésen vett részt, több mint tíz országba vitték a kerület jó hírét.”

A Zenés Nyári Esték rendszeres szereplői Rózsavölgyben, mindannyiunk örömére!

Vezényel: Arató László

A belépés ingyenes!

Rózsavölgyi Közösségi Ház
1221 Budapest Ady Endre út 25.
Tel/Fax: 1/226-85-53
web: www.rozsavolgyegyesulet.hu email: info@rozsavolgyegyesulet.hu

https://www.facebook.com/rozsavolgyegyesulet


Scroll to Top